Здравейте колеги. Преди малко започна странно чаткане отпред в дясно когато колата е на скорост ,а на свободна или натиснат съединител изчезва. Чаткането се забързва със скоростта и обратно. Звука прилича на каре ,но го прави при движение направо и в завои също. Някой имал ли е подобен проблем и съответно решение? 156 TS
Известие
Collapse
No announcement yet.
Чаткане при движение на скорост!?
Collapse
X
-
Хм, че ако е каре не трябва ли постоянно да го има, то карето се върти и при изключен съединител.Или при включен съединител от едната страна съпротивлението на пътя от другата въртящия момент на двигателя....има логика.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
-
-
Е това е лепенката която при мен се беше отлепила половината и правеше "чаткане"
Искам да попитам колегата пуснал темата какво разбира под чаткане....?Щото ако има предвид чува чукане е друга бира
При мен се чуваше все едно си хванал едно парче тънка пластмаса и го биеш отгоре надолу и обратно с пръст.Това чувах аз.И за мен това е "чаткане"
П.П
Всеки чут шум не значи,че има нещо счупено !!!Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:27.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеЕ това е лепенката която при мен се беше отлепила половината и правеше "чаткане"
Искам да попитам колегата пуснал темата какво разбира под чаткане....?Щото ако има предвид чува чукане е друга бира
При мен се чуваше все едно си хванал едно парче тънка пластмаса и го биеш отгоре надолу и обратно с пръст.Това чувах аз.И за мен това е "чаткане"
П.П
Всеки чут шум не значи,че има нещо счупено !!!По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Бях сигурен ,че никой няма да вземе на сериозно това..Исках да споделя какво се оказа при мен ама не !А ти Дърт гъзар ако си беше повдигнал газа и легнеш под колата щеше да видиш ,че лепенката не е хартиена !
Хайде сега ми дай синоним на думата "чаткане" щото в тълковния речник няма такова
П.П
Лепенката не е хартиена...а на някаква найлонова основа.Ако някой е пипал лепенката да каже а не да ми се правите на интересни с някакво обяснение за щипка и карта.Щото като гледам половината тук не знаят от коя страна с хваща отвертката !!!Мисля .че бях ясенLast edited by eproHD; d.m.y г., 21:00.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеБях сигурен ,че никой няма да вземе на сериозно това..Исках да споделя какво се оказа при мен ама не !А ти Дърт гъзар ако си беше повдигнал газа и легнеш под колата щеше да видиш ,че лепенката не е хартиена !
Хайде сега ми дай синоним на думата "чаткане" щото в тълковния речник няма такова
П.П
Лепенката не е хартиена...а на някаква найлонова основа.Ако някой е пипал лепенката да каже а не да ми се правите на интересни с някакво обяснение за щипка и карта.Щото като гледам половината тук не знаят от коя страна с хваща отвертката !!!Мисля .че бях ясен
Чаткане тракане все тая ,за мен е едно за теб е друго. Уикенда като махнем полуоската ще стане ясно.Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!
Comment
-
Не разбрах какво те издразних ма ми е все тая.Просто изказах предположително съгласие че може и това да е чаткането,пъркането, чукането стърженето или каквото е там със съответната аналогия .Предлагам за по достоверно да се причлагат и звукови файлове.И не смятам за всеки звук споделен тука да си дигам задника и да си оглеждам колата.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщениеПо-леко с нервите колега... Както писах в първият пост на темата чаткането се чува само когато колата е на скорост! При натиснат съединител или свободна проблеми няма. Ако беше лепенката щеше да дрънчи нон-стоп. Логично нали??
Чаткане тракане все тая ,за мен е едно за теб е друго. Уикенда като махнем полуоската ще стане ясно.Last edited by eproHD; d.m.y г., 10:04.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщениеТова с вътрешното каре звучи логично. В събота я карам на сервиз и ще стане ясно.
Аз смених обаче ляво.. при мен станало е вероятно като оригиналния маншон се е предал из преспите!
На 100% отговаря на твоето описание. При дъжд чаткането изчезваше ...
Цената му е около 50 кинта за комплект каре маншон скоби и гресчицатаLast edited by _power_; d.m.y г., 00:42.
Comment
-
Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщениеВътрешно каре е !!!
Аз смених обаче ляво.. при мен станало е вероятно като оригиналния маншон се е предал из преспите!
На 100% отговаря на твоето описание. При дъжд чаткането изчезваше ...
Цената му е около 50 кинта за комплект каре маншон скоби и гресчицатаНамерих комплект за 15 паунда.
Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!
Comment
-
Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщениеАз защо съм писал в дясно след като го чувам от ляво не знамНамерих комплект за 15 паунда.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
sigpic
Comment
-
ми 15 паунда.. то точно се връзва с БГ цените хвърлих кутииката реално това са рециклирани карета до колкото разбрах... с нова опаковка маншон скоби и грес.
Не мисля че колегата пази някви тайни по въпроса ...
Какви са тея агресивни постове? Поведението все едно някой ти е длъжен не е правилно
Comment
Comment